четвъртък, 5 януари 2017 г.

Питка, погача, тутманик





Продукти:
=========

700 гр. Бяло пшенично брашно
200 мл. Прясно мляко
100 мл. Топла вода
2 с.л. кисело мляко
2 яйца (единият жълтък за намазване)
70 гр. Масло
2 с.л. олио
200 гр. Сирене (само за тутманика)
1/2 ч.л. сол
1 1/2 ч.л. захар
7 грама мая суха или 21 гр. жива мая
Сусам, ленено семе за поръсване

Начин на приготвяне:
====================

Подробно описание ще намерите в блогъра ми за тутманика през 2014 година: 

http://stefyscooking.blogspot.bg/2014/01/blog-post_16.html



Питка по същата рецепта - няма сирене в нея:
==========================================




Няма коментари:

Публикуване на коментар