петък, 18 януари 2013 г.

Труфели от бисквити Орео без печене


Те могат да ви станат любими по няколко причини. Имат само три съставки и на практика е много лесно и просто да се направят. Те са толкова шоколадови, че получените бонбони може да оприличите единствено на труфели!


Състав: 
- 1 пакет бисквити Oreos (около 16 бисквити Орео)
- 1 кутия -175 гр. Филаделфия
- 250 гр. млечен шоколадов чипс (или един шоколад)

Започнете със смилане на Oreo бисквитките в блендер или просто ги начукайте добре, докато се получи прахообразна смес. След това смесете крема сирене Филаделфия и бисквитените трохи заедно, като оформите топка. Това най-лесно става с ръцете. Покрийте купата с фолио и я поставете в хладилника за 30 минути.


По този начин по-лесно ще се оформят по-малки топчета с големина на бонбон. С лъжица гребнете от сместа желаното количество и оформете топчета. Поставете ги върху тава, покрита с фолио, а след това ги върнете обратно в хладилника да се охладят отново.


През това време разтопете шоколадовия чипс на водна баня. Извадете труфелите от хладилника и ги потопете в разтопения шоколад. Част от бонбоните може да ги напудрите с какао, друга част с пудра захар, трета част с кокосови стърготини. Така може да получите четири различни варианта.


Няма коментари:

Публикуване на коментар